Blogg
Kyckling i garam masala

Med inspiration från Indien


Svårighetsgrad 2/5

För fyra peroner

 

Ingredienser:

500 g kycklingfilé

1 ½ tsk salt

2 vitlöksklyftor

2 msk tomatpuré

1 tsk malen ingefära

2 tsk garam masala

1 tsk gurkmeja

1–2 tsk chilipeppar

smör

1 dl matlagningsgrädde,

2 dl matyoghurt

200 g frysta mangotärningar

Färsk koriander

 

Gör så här:

Skär kycklingen i bitar. Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök, tomatpuré och kryddor i smör i en gryta. Salta kycklingen och låt den fräsa med några min. Tillsätt grädde och yoghurt och låt sjuda ca 5 min. Rör ner mango och sjud ytterligare 2 min. Garnera med koriander. Servera med jasminris och en enkel sallad.

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress