2011-02-09 | 07:50:27

Lammkött med haricotverts


Voilá, Lilis fasoliye/ Lilis böna =) en enkel maträtt från mellanöstern. Vi varierar även med bulgur (såklart!) istället för ris.
Denna mängd maträtt räcker till hela familjen =)
Svårighetsgrad 2/5


Ingredienser

1 kg lammkött, framdelarna
1-2 gul lök
ca 500 g bönor, spelar ingen roll vilket (jag valde här djupfryst små fina haricot verts)
500 g krossade tomater
1-2 vitlök
salt
svartpeppar
smör

Ok let's get it on!

Hacka köttet i småbitar, skölj det i kallt vatten.  Lägg dem i en kastrull strö på 1/2 msk salt. Häll i ett glas vatten. Det ska kokas. Efter att det har kokats, sänk värmen. Hacka 1-2 lök. Avvakta tills vattnet har avdunstat. Lägg 1 mtsk smör, med löken och blanda. När löken har brynts tillsätt bönorna. Nu ska allt stekas ihop, sänk värmen igen. Lägg på lock i ca 3-4 min.
Häll i krossade tomater. Låt koka. Peppra! pressa vitlöken, häll i. Medan det puttras förbered riset.

Riset

1 glas ris, häll det i en skål med varmt vatten. Efter en stund sila det.
3 glas vatten. Koka det. Riset ska stekas lite snabbt i smör i kastrull. Därefter häll det kokande vattnet. När vatten nivån når strax ovanför riset, är det bra. Låt koka i ca 5 min. Lägg på locket. Sänk värmen efter 5 min. Om vattnet fortfarande inte har avdunstat och riset är kokt, ta av det från plattan, ta bort locket och lägg på en ren kökshanduk över kastrullen.



0 Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Här gillar du oss på Facebook, så att det syns på din sida

Här tycker du om vår facebook-sida, och kan se uppdateringar, utan att behöva bli vän med oss