Vårrullar (ca 40 st)
1 kg köttfärs
1 stor lök, hackad
3 klyftor vitlök, pressad
2 msk sojasås
2 tsk salt
2 tsk svartpeppar
4 blad vitkål
Paprika (röd, grön, gul)
1/4 av en liten kålrot
1/4 av en liten rot selleri
1 broccoli
1/2 blomkål
1 paket vårrulle wraps
Gör så här:
Hacka alla ingredienser
Sauté* vitlök och lök i olivolja
Tillsätt köttfärsen
Salta och peppra
Häll på sojasås.
När allt är genomstekt lägg det åt sidan
Stek grönsakerna och salta lite
Blanda grönsakerna och köttfärsen, låt det sedan svalna
Rulla in den svala blandningen i wrapen, det blir ca 40 st.
Den halvfärdiga vårullen går att frysa in
Tillagning:
Häll i rapsolja i en panna och låt det bli varmt. Lägg i några vårrullar
(inte för många för då blir de inte välfriterade) och fritera några minuter
på varje sida tills de fått en gyllenbrun färg. Lägg sedan på hushålls-
papper för att få bort överflödigt fett. OBS! Om vårrullarna varit frysta,
se till att all is smält bort annars kommer det att stänka upp varmt
fett åt alla håll och kanter.
*Sautera = Steka något i fett på hög värme