2011-02-20 | 10:26:30

Fläskfile med pasta, spenat och champinjoner

Denna rätt är superenkel att göra och  supergod!
Svårighetsgrad 1/5
För fyra personer



Ingredienser
1 fläskfile
Pasta (vilken som, jag använde mig utav fullkornspasta)
Ca 20 färska champinjoner
1/4 paket fryst hackad spenat
5 dl grädde
Honung
Vitlök
Salt
Vitpeppar



Börja med att skära fläskfilen i små bitar. Släng sedan ner allt och stek i smör tills de får en gyllenbrun färg. Salta och krydda med vitpeppar.
Meddan du stekar fläskfilen kan du börja grovhacka champinjonerna. Jag gillar när de är i stora bitar.
Stek dem sedan i smör. Krydda med salt och vitpeppear. Finhacka två vitlökar och släng ner. Champinjonerna ska få en mörk färg, men de akta dig för att bränna dem.
Tina den frysta spenaten i mikron.
Börja koka pastan. Använd en stor kastrull!
När pastan kokat färdigt häller du av vattnet och tillsätter den stekta fläskfilen, champinjonerna och spenaten.
Nu häller du på grädden och rör om "grytan" noga så att allt blandas väl. Koka upp grädden så att den blir lite tjock. Var dock noga med att röra om i botten så att den inte bränns vid. När grädden blivit lite tjockare kan du sänka värmen så att det bara står och puttrar.
Krydda, pressa i mer vitlök om du tycker att det behövs. Jag som älskar vitlök hade i hela 5 stycken vitlökar, men det är verkligen en smaksak. Häll i honungen, rör om  och smaka av. Om du tycker att det är färdigkryddat så är det bara att servera :)
1 Kommentarer
Ann-Sofi:

Ser jättegott ut!

2011-03-04 | 17:38:57
URL: http://www.matsafari.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Här gillar du oss på Facebook, så att det syns på din sida

Här tycker du om vår facebook-sida, och kan se uppdateringar, utan att behöva bli vän med oss