2011-02-26 | 13:56:19

Cupcakes

Igår hade jag ordnat en riktigt tjejkväll för mina vänner med vin och cupcakes. Super goda blev dem, gjorde två olika varianter med två olika frosting. Prova du också/Cia
Svårighetsgrad 3/5

Chokladmuffins med chokladbitar, hallon och med en chocolate frosting


Ingredienser (ca 12 muffins)
150g smör
2dl strösocker
100g mörk blockchoklad
2st ägg
1,5tsk vaniljsocker
1msk bakpulver
5msk kakao
3,5dl vetemjöl
2dl mjölk
2-3dl hallon

Granering
Här kan du välja själv hur du vill "smycka" dina muffins. Jag valde strössel i lila, rosa nyans och köpte färdiga chokladhjärtan i vit och mörkchoklad.

Gör så här
Sätt ugnen på 175grader. Skär upp smöret och lägg i en bunke. Häll på strösockret. Lägg upp dina muffinsformar på en plåt, jag valde att både göra några lite större muffins och även några lite mindre.
Hacka chokladen
Vispa smör och socker till en jämn smet, tillsätt ägg och ett i taget, vispa ihop till en fin smet. Vispa ner vaniljsocker och bakpulver. Vispa ner kakao, sist vetemjöl och mjölk samtidigt.
Vispa till en jämn smet. Rör ner med en sked den hackade chokladen och hallon.
Fördela smeten i muffinsformarna och grädda mitt i ugnen i 175grader och i ca 30 minuter.

Chocolate frosting
100 g Philadelphiaost
60 g mjukt smör
300 g (1pkt) florsocker med chokladsmak
0.5 st citron, saften
Gör så här
Vispa smör, florsocker och citronsaft krämigt. Vispa i Philadelphiaosten. Bred den på cupcakes och granera med strössel och chokladhjärtan.

Blåbärsmuffins med citron och cream cheese frosting
Ingredienser (ca 12 muffins)
100 g smör
2st ägg
1.5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 dl mjölk
1 st citron, skalet
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
200 g frysta blåbär

Gör så här

Sätt ugnen på 175 grader varmluft om du vill göra stora muffins, och 200 grader varmluft om du vill göra små.

Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker poröst.

Rör ner smält smör, mjölk och rivet citronskal. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och rör ner i smeten.

Placera ut pappersformar i en muffinsplåt. Varva smeten med blåbär i formarna, fyll dem till 2/3. Grädda i cirka 20 minuter om du gör stora muffins, 12-15 minuter om du gör små.


Cream cheese frosting


Ingredienser
60g smör
5dl florsocker
1tsk vaniljsocker
1msk färskpressad citron, saften
100g philadelphiaost
Några droppar röd karamellfärg


Gör så här

Vispa smör, florsocker, vaniljsocker och citronsaft krämigt.

Vispa i Philadelphiaosten.

Färga glasyren i olika färger med karamellfärg eller behåll den vit.

Bred den på cupcakesen och garnera med strössel eller chokladhjärtan.

 

 

Här har ni resultatet, hoppas de smakar!


2011-02-21 | 13:19:56

Fyllda rullar med kassler och spenat

Perfekta att tillaga när du vill lyxa till din vardag eller bara bjuda hem dina vänner på en god måltid..
Svårighetsgrad 2/5


Ingredienser
Ett paket färska lasagneplattor
ca 400g tomatsås (kan variera tomatsåsen och välja tomatsås med vitlök)
1 paket mozzarella
salt
peppar


Fyllning:
2dl creme fraiche
ca 500g kassler
70g bladspenat

Gör så här
Börja med att tärna kasslern, skölj spenaten och hacka den i mindre bitar och blanda kasslern, spenaten med creme fraichen. Salta och peppra. Rulla ut lasagneplattorna och fyll en del med röran, rulla ihop så det blir till en rulle och skär loss den. Fortsätt med det tills lasagneplattorna och röran är slut. Lägg rullarna i en ugnssäker form, häll över tomatsåsen över rullarna. Skriva mozzarellan och fördela mozzarellan över rullarna, salta och peppra. Låt stå i ugnen i ca 15 minuter tills det tagit färg. Servera gärna med vitlöksbaguette till, hoppas det smakar!
2011-02-20 | 10:26:30

Fläskfile med pasta, spenat och champinjoner

Denna rätt är superenkel att göra och  supergod!
Svårighetsgrad 1/5
För fyra personer



Ingredienser
1 fläskfile
Pasta (vilken som, jag använde mig utav fullkornspasta)
Ca 20 färska champinjoner
1/4 paket fryst hackad spenat
5 dl grädde
Honung
Vitlök
Salt
Vitpeppar



Börja med att skära fläskfilen i små bitar. Släng sedan ner allt och stek i smör tills de får en gyllenbrun färg. Salta och krydda med vitpeppar.
Meddan du stekar fläskfilen kan du börja grovhacka champinjonerna. Jag gillar när de är i stora bitar.
Stek dem sedan i smör. Krydda med salt och vitpeppear. Finhacka två vitlökar och släng ner. Champinjonerna ska få en mörk färg, men de akta dig för att bränna dem.
Tina den frysta spenaten i mikron.
Börja koka pastan. Använd en stor kastrull!
När pastan kokat färdigt häller du av vattnet och tillsätter den stekta fläskfilen, champinjonerna och spenaten.
Nu häller du på grädden och rör om "grytan" noga så att allt blandas väl. Koka upp grädden så att den blir lite tjock. Var dock noga med att röra om i botten så att den inte bränns vid. När grädden blivit lite tjockare kan du sänka värmen så att det bara står och puttrar.
Krydda, pressa i mer vitlök om du tycker att det behövs. Jag som älskar vitlök hade i hela 5 stycken vitlökar, men det är verkligen en smaksak. Häll i honungen, rör om  och smaka av. Om du tycker att det är färdigkryddat så är det bara att servera :)
2011-02-17 | 19:13:28

Fler tips vid magsjuka

Yes nu är jag (Anso) äntligen frisk och imorn blir det skola! Här kommer lite fler tips:



Nyponsoppa
Fiskbullar
Banan
Vitt kokt ris
Vitt bröd
Väl kokt mat överhuvudtaget

Undvik:
Mjölkprodukter
Juicer
2011-02-16 | 17:09:52

Laga ikväll?

Tonfiskröra med pasta
Svårighetsgrad 1/5


Ingredienser
I burk tonfisk
1 rödlök
2dl creme fraiche
citron
salt
peppar
bandpasta

Gör så här
Koka upp vattnet till pastan och häll i bandpastan, låt koka ca 8 minuter beroende på vilken pasta du har. När pastan kokar kan du passa på att göra tonfiskröran. Börja med att låta tonfisken rinna av och fin fördela tonfisken. Hacka 1 röd lök, som du blandar med creme fraichen och tonfisken. Salta, peppra röran och tillsätt lite citronsaft. När pastan är klar häll ner röran och blanda med pastan, klart att servera.
Här gillar du oss på Facebook, så att det syns på din sida

Här tycker du om vår facebook-sida, och kan se uppdateringar, utan att behöva bli vän med oss