2011-02-10 | 19:11:42

Huvudrätten till vår matlagningsfilm

Lax i ugn med citronsås


Svårighetsgrad 1/5


Ingredienser för 4 personer
4 bitar skinn- och benfri laxfilé, ca 500 g
3 morötter
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 1/2 dl Kelda mellangrädde
1 tsk hackad rosmarin
1 citron eller en 1/2 påse saffran, 0,25 g

Gör så här

Sätt ugnen på 225°. Skala och skiva morötterna tunt. Lägg dem i en ugnssäker form. Lägg på laxen och krydda med salt och peppar. Blanda grädde, rosmarin och citronsaften eller saffran. Häll det över laxen. Stek i mitten av ugnen ca 15 min. Servera med kokt ris. Hoppas de smakar!




0 Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Här gillar du oss på Facebook, så att det syns på din sida

Här tycker du om vår facebook-sida, och kan se uppdateringar, utan att behöva bli vän med oss