2011-02-14 | 10:39:05
Lilys alla hjärtansdag tårta
Marsipantårta 10-12 bitar
Svårighetsgrad 3/5
Du behöver
Tårtbotten
5 dl grädde
ett paket färdig marsipan (den rosa är med jordgubbsmak)
ett litet paket marsipan för dekoration
färdigrullad för tårtlock
marsan vaniljsås
en burk krossad ananas
2 kiwi
hallonsylt
lite mjölk
Så här gör du
Vispa all grädde och ställ i kylen. Vispa marsan pulvret med mjölk och följ anvisningarna som står på paketet för att få till det som vaniljkräm.
Första botten: Sylten ska blandas med ca 1 tsk mjölk. Bre på botten. Stryk på vaniljkrämen över sylten, tjockt lager.
Andra botten: Sila bort lite ananasvatten så tårtan inte blir så blöt. Droppa dock några teskedar av ananasen på andra botten. Lägg på ananasen med det hackade eller tunn skivade kiwin.
Stryk på grädden och lägg på den sista tårtskivan. Grädden som är över lägger du överst, stryker på ett jämnt lager.
Slutligen marsipanlocket: kavla ut lite om du vill tunna ut den ytterligare. Sedan är det bara lägga på och trycka ner kanterna. Marsipanet som blir över är bara att skära bort för att forma små hjärtan t.ex. =). Alternativt använd den lilla marsipanrullen för dekoration.
Hjärtform: forma små kulor och tryck med pekfingret i mitten. Voilá färdigt =)
0 Kommentarer