2011-02-10 | 11:37:55
Lunch tips
Tomatsoppa med mozzarella
Svårighetsgrad 2/5
Ingredinerser för 4 personer
1 gul lök
2 röda paprikor
2 potatisar
olivolja
2 smulade hönsbuljongtärningar
5dl vatten
2 burkar krossade tomater (400g)
salt och peppar
1 mozzarella, ca 125g
finrivet citronskal
ev basilika
Gör så här
1. Skala och hacka lök. Dela, kärna ur och skär röda paprikor i strimlor. Skala och skär potatisar i klyftor.
2. Fräs löken och paprikan i 1 msk olivolja ca 5 minuter. Tillsätt potatisen och smulade hönsbuljongtärningar och fräs under omrörning ca 1 minut. Tillsätt vatten och koka under lock ca 5 minuter.
3. Tillsätt krossade tomater och koka tills potatisen är mjuk. Krydda soppan med 1/2 tsk salt och 1 krm peppar.
4. Häll upp soppan i skålar och lägg i bitar av mozzarella. Droppa över lite olivolja. Strö över lite finrivet citronskal och ev strimlad basilika.
2. Fräs löken och paprikan i 1 msk olivolja ca 5 minuter. Tillsätt potatisen och smulade hönsbuljongtärningar och fräs under omrörning ca 1 minut. Tillsätt vatten och koka under lock ca 5 minuter.
3. Tillsätt krossade tomater och koka tills potatisen är mjuk. Krydda soppan med 1/2 tsk salt och 1 krm peppar.
4. Häll upp soppan i skålar och lägg i bitar av mozzarella. Droppa över lite olivolja. Strö över lite finrivet citronskal och ev strimlad basilika.
NU KAN NI SE LICENSE TO COOK "MIDDAGSFILM" PÅ FB OCH ÄVEN SNART HÄR PÅ BLOGGEN!
0 Kommentarer