2011-02-09 | 07:51:05
Middag ikväll!
Köttfärsbiffar med tomatbulgur och tzatziki
4 personer, svårighetsgrad 3/5
Ingredienser
Tzatziki
4dl grekisk yoghurt
1st gurka
2 vitlöksklyftor
salt
1msk olivolja
Bulgur
6dl fullkornsbulgur
2st gula lökar
2st vitlöksklyftor
2msk olivolja
3msk tomatpure
salt och peppar
0,5st citron
10st cocktailtomater
0,75dl hackad mandel
Biffar
400g nötfärs
1msk potatismjöl
1dl vatten
1tsk salt
1krm peppar
2 vitlöksklyftor
olivolja
Gör så här
Tzatziki
Riv gurkan och pressa ur vattnet. Blanda med yoghurten och pressa i vitlöken. Smaksätt med salt och ringla över olivolja.
Bulgur
Hacka lök och vitlök. Fräs mjuka i oljan. Tillsätt tomatpuré och lite salt. Blanda ner i bulgurn och tillsätt pressad citron, basilika, tomater och mandel.
Biffar
Blanda färs, potatismjöl, vatten, salt, peppar och vitlök till en färs. Forma till biffar och stek i oljan i några minuter per sida.
Hacka lök och vitlök. Fräs mjuka i oljan. Tillsätt tomatpuré och lite salt. Blanda ner i bulgurn och tillsätt pressad citron, basilika, tomater och mandel.
Biffar
Blanda färs, potatismjöl, vatten, salt, peppar och vitlök till en färs. Forma till biffar och stek i oljan i några minuter per sida.
0 Kommentarer