Paprika och chilipasta med färsbiffar
För 4 portioner
Ingredienser:
Pasta
4 msk ströbröd
1 dl mjölk
½ dl matlagningsgrädde
1 lök
1 vitlöksklyfta
500g köttfärs
1-2 tsk salt
1 ägg
1 krm svartpeppar
2 msk smör
4 portioner pasta exp. penne
2 dl crème fraiche paprika och chili
250 g körbärstomater
70g spenat.
Gör så här
1. Sätt ugnen på 125ºC.
2. Blanda ströbröd, mjölk och grädde. Skala och riv lök och vitlök.
3. Blanda färsen och salt så att färsen blir fast. Rör ner ägget. Blanda ner ströbrödsblandningen, lök och svartpeppar. Forma färsen till 8 biffar och bryn dem i matfettet. Lägg biffarna i en ugnssäker form och sätt in mitt i ugnen ca15 minuter.
4. Koka pastan enligt förpackningens anvisning. Blanda den med crème fraiche. Skär tomaterna i halvor, blanda ner dem och spenaten i pastan.
5. Servera paprikapastan med färsbiffarna, mums.