2011-02-13 | 17:52:12
Super enkel marängtårta
Marängtårta med mjölkchokladtryffel, hallongrädde och jordgubbar
Svårighetsgrad 2/5
Ingredienser, ger 8-10 bitar
2 färdiga marängbottnar
150g mjölkchoklad
1 1/4 + 3dl vispgrädde
250g frysta hallon
Garnering
250g frysta jordgubbar (super gott med färska till sommaren men går lika bra med frysta)
2 dl frysta hallon
Gör så här
Hacka chokladen fint och lägg i en bunke. Koka upp 1 1/4dl grädde och häll över chokladen, låt stå i ca 5 minuter. Vispa eller mixa chokladtryffeln slät. Låt stå kallt i 3-4 timmar. Vispa 3dl grädde lätt. Blanda försiktigt ner hallonen i grädden. Häll eller bre ut chokladtryffeln i ett jämnt lager på ena marängbottnen. Fördela 2/3 av hallongrädden på chokladtryffeln. Lägg på den andra marängbottnen och fördela resten av hallongrädden i ett jämn lager ovanpå. Toppa tårtan med jordgubbar och hallon, klart=)
1 Kommentarer
Cia:
Den är så god och super enkel att göra=)