2011-02-26 | 13:56:19

Cupcakes

Igår hade jag ordnat en riktigt tjejkväll för mina vänner med vin och cupcakes. Super goda blev dem, gjorde två olika varianter med två olika frosting. Prova du också/Cia
Svårighetsgrad 3/5

Chokladmuffins med chokladbitar, hallon och med en chocolate frosting


Ingredienser (ca 12 muffins)
150g smör
2dl strösocker
100g mörk blockchoklad
2st ägg
1,5tsk vaniljsocker
1msk bakpulver
5msk kakao
3,5dl vetemjöl
2dl mjölk
2-3dl hallon

Granering
Här kan du välja själv hur du vill "smycka" dina muffins. Jag valde strössel i lila, rosa nyans och köpte färdiga chokladhjärtan i vit och mörkchoklad.

Gör så här
Sätt ugnen på 175grader. Skär upp smöret och lägg i en bunke. Häll på strösockret. Lägg upp dina muffinsformar på en plåt, jag valde att både göra några lite större muffins och även några lite mindre.
Hacka chokladen
Vispa smör och socker till en jämn smet, tillsätt ägg och ett i taget, vispa ihop till en fin smet. Vispa ner vaniljsocker och bakpulver. Vispa ner kakao, sist vetemjöl och mjölk samtidigt.
Vispa till en jämn smet. Rör ner med en sked den hackade chokladen och hallon.
Fördela smeten i muffinsformarna och grädda mitt i ugnen i 175grader och i ca 30 minuter.

Chocolate frosting
100 g Philadelphiaost
60 g mjukt smör
300 g (1pkt) florsocker med chokladsmak
0.5 st citron, saften
Gör så här
Vispa smör, florsocker och citronsaft krämigt. Vispa i Philadelphiaosten. Bred den på cupcakes och granera med strössel och chokladhjärtan.

Blåbärsmuffins med citron och cream cheese frosting
Ingredienser (ca 12 muffins)
100 g smör
2st ägg
1.5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 dl mjölk
1 st citron, skalet
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
200 g frysta blåbär

Gör så här

Sätt ugnen på 175 grader varmluft om du vill göra stora muffins, och 200 grader varmluft om du vill göra små.

Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker poröst.

Rör ner smält smör, mjölk och rivet citronskal. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och rör ner i smeten.

Placera ut pappersformar i en muffinsplåt. Varva smeten med blåbär i formarna, fyll dem till 2/3. Grädda i cirka 20 minuter om du gör stora muffins, 12-15 minuter om du gör små.


Cream cheese frosting


Ingredienser
60g smör
5dl florsocker
1tsk vaniljsocker
1msk färskpressad citron, saften
100g philadelphiaost
Några droppar röd karamellfärg


Gör så här

Vispa smör, florsocker, vaniljsocker och citronsaft krämigt.

Vispa i Philadelphiaosten.

Färga glasyren i olika färger med karamellfärg eller behåll den vit.

Bred den på cupcakesen och garnera med strössel eller chokladhjärtan.

 

 

Här har ni resultatet, hoppas de smakar!


0 Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Här gillar du oss på Facebook, så att det syns på din sida

Här tycker du om vår facebook-sida, och kan se uppdateringar, utan att behöva bli vän med oss