2011-02-03 | 10:58:20
Kyckling, ris och curry
Detta är ett familjerecept
Svårighetsgrad: 2/5
För 4 personer
Ingredienser:
1 hel kyckling
Ris
Buljong
5 - 7 st hela vitpepparkorn
5 - 7 st hela svartpepparkorn
5 - 7 st hela kryddpepparkorn
Salt
½ gul lök
2 morötter
4-5 st lagerblad
Sås
½ gul lök
½ äpple
2 msk curry
4 msk mjöl
4 dl buljong
2 - 3 dl grädde
Salt
Vitpeppar (malen)
25-50 Smör/margarin
Koka upp kycklingen samt alla ingredienserna till buljongen i en stor kastrull. Vattnet ska täcka kycklingen. Koka i cirka en timme.
När kycklingen är färdig, lägg den i ett durkslag och låt den svalna. OBS, häll inte bort vattnet i kastrullen, då detta är buljongen du ska använda dig utav till såsen.
Låt kycklingen svalna, och börja sedan dela den i små bitar, går alldeles utmärkt att göra det med händerna.
Nu ska vi börja med såsen.
Finhacka den andra halvan av löken samt äpplet.
Sätt en medelstor kastrull på spisen och smält smöret, smält det på medelvärme. Häll i curryn och dra ifrån kastrullen från plattan.
Häll i mjölet och rör om.
Nu tar du buljongen som du kokade kycklingen i och sätter kastrullen på plattan igen. Häll även i grädden. Blanda väl. Koka upp såsen under omrörning. Salta och peppra efter smak.
Häll i kycklingbitarna och blanda.
Låt det stå och puttra på ganska låg värme.
Meddan du gör såsen kan du passa på att börja koka riset.
Nu är det färdigt! Servera varmt.
0 Kommentarer